برای بیشتر ما بسته بندی وسایل آشپزخانه سختترین قسمت اساب کشی است. دلیل این سختی تنوع وسایلی است که در آشپزخانه وجود دارد. ظروف شکستنی زیاد، مواد غذایی فاسد شونده، ظروف حبوبات و ادویهجات و… . هر کدام از این وسایل باید به طور جداگانه بسته بندی شود و در پایان هیچ چیز از قلم نیفتد. در این مطلب میخواهیم دربارهی بسته بندی وسایل آشپزخانه به صورت مرحله به مرحله صحبت کنیم.
مراحل بسته بندی وسایل آشپزخانه
مرحله اول: مرتب سازی وسایل و دور ریختن چیزهایی که دیگر لازم نداریم
قبل از هر کاری بهتر است وسایلی را که لازم نداریم جدا کنیم. این وسایل میتواند ظروف شکسته یا ناقص شده باشد و یا مواد خوراکی و محتویات یخچال و فریزر که تاریخ آنها گذشته. بعد از جدا کردن این وسایل باید تصمیم بگیریم که با وسایلی اضافی چه کار کنیم.
مرحلهی دوم: دستهبندی کردن وسایل
وسایل آشپزخانه را میتوانیم به ظروف شکستنی، ظروف پلاستیکی، ظروف بزرگ مثل ماهیتابه و قابلمه، مواد غذایی و ادویهجات، و وسایل بزرگ تقسیم کنیم. برای بسته بندی ظروف پلاستیکی به تعدادی جعبهی بزرگ نیاز داریم. چون این وسایل با وجود این که سبکاند، اما فضای زیادی را اشغال میکنند. برای بسته بندی ظروف شکستنی میتوانیم به مطلب بسته بندی و جابجایی ظروف شکستنی مراجعه کنیم. برای ظروف بزرگ مثل ماهیتابه و قابلمه هم، جعبههای متوسط انتخاب مناسبی هستند.
مرحله سوم: تهیهی جعبهی وسایل ضروری
یک جعبه با سایز متوسط انتخاب کنیم و وسایلی را که برای یک هفته قبل و بعد از اسباب کشی به آنها احتیاج داریم را درون آن قرار دهیم. این وسایل باید شامل بشقاب و قاشق و چنگال و لیوان به تعداد اعضای خانواده، یک یا دو قابلمه با سایز مناسب، یک ماهیتابه و مواد غذایی لازم برای این مدت باشد.
مرحلهی چهارم: به ترتیب شروع به بسته بندی کنیم
برای بسته بندی کردن وسایل بهتر است به ترتیب عمل کنیم. یعنی ابتدا به سراغ کابینتها برویم و از وسایلی شروع کنیم که مدت زیادی است استفاده نشدهاند و میدانیم که در این مدت به آنها نیازی نخواهیم داشت. بعد از بسته بندی تمام وسایل کابینتها، به سراغ کشوهای قاشق و چنگال و دستمال و حوله و.. برویم. بعد ظروف ادویه و حبوبات و مواد غذایی فاسد نشدنی را بسته بندی کنیم و در آخر، در نزدیکترین زمان ممکن به روز اسباب کشی، به سراغ بسته بندی محتویات یخچال و فریزر برویم.
مرحلهی پنجم: آمادهسازی وسایل بزرگ برای جابجایی
۲۴ ساعت قبل از اسباب کشی باید آمادهسازی وسایل بزرگ را برای جابجایی انجام دهیم. برای این کار میتوانیم از نکات جابجایی یخچال و جابجایی و نصب اجاق گاز و مایکروفر استفاده کنیم.
چند نکتهی مهم
- کف جعبههای حاوی وسایل شکستنی، روی آنها و فاصلهی بینشان را با پارچه و حوله پر کنیم تا احتمال آسیب دیدن آنها کم شود.
- وسایل غیر ضروری را قبل از باقی وسایل بسته بندی کنیم و روی جعبههای آنها لیبل بزنیم.
- وسایل شکستنی را در وسط جبعهها قرار دهیم و حتما بین آنها و دیواره جعبه از پلاستیک حبابدار یا پارچه و حوله استفاده کنیم.
- وسایلی که اندازهی آنها نزدیک به هم است را در یک جبعه قرار دهیم تا چینش آنها راحتتر و ایمنتر باشد.
- حتماً روی جعبههای وسایل شکستنی بنویسیم : شکستنی.
- تمام وسایل شکستنی باید به طور جدا جدا درون روزنامه یا پلاستیک حبابدار پیچیده شده و بعد داخل جعبه قرار گیرند.
بهتر است قاشق و چنگالها را در جعبهی خودشان بسته بندی کنیم. در غیر این صورت آنها را میان یک پارچهی چند لایه پیچیده و بعد درون یک نایلون بزرگ قرار دهیم و داخل جعبه بگذاریم. بهتر است آنها را کف جعبه قرار دهیم تا به خاطر وزنشان به باقی وسایل آسیب نزنند.
بسته بندی وسایل آشپزخانه جزئیات زیادی دارد. بهترین راه برای این که هیج بخشی از قلم نیفتد تهیهی لیست از تمام وسایل و کارهایی است که باید انجام دهیم. با وجود این، حتی اگر فرصت تهیهی لیست را نداشتیم با انجام بسته بندی مرحله به مرحله و رعایت نکات بالا، این بخش از اسباب کشی را هم به راحتی پشت سر خواهیم گذاشت.