حتماً برایمان پیش آمده که برای اینکه حواسمان را از موضوعی پرت کنیم آهنگی پخش کردیم و یا زمانی که تحت فشار و استرس زیادی هستیم موسیقی به کمکمان آمده است، هنگام کار کردن یا درس خواندن به امید عملکرد بهتر آهنگی گوش کردهایم؛ موزیک میتواند کمک کند که احساس بهتری داشته باشیم و دردهایمان کمتر شوند. علاوه بر این گاهی گوش دادن به آهنگی خاص خاطرهای را برایمان زنده میکند یا احساس شاد بودن میکنیم.
همه ما با این قابلیت به دنیا آمدهایم که موسیقی را از سروصدا تشخیص دهیم. مغز ما مسیرهای ویژهای برای پردازش موسیقی دارد مواردی مانند ریتم، ملودی و سرعت مثلاً موزیکهای شاد، ما را فعالتر و شادابتر از قبل میکند و آهنگهای آرام، باعث میشوند احساس آرامش و راحتی در زندگی روزمرهمان پیدا کنیم.
تحقیقات نشان دادهاند زمانی که به آهنگی که دوست داریم گوش میکنیم مغز مادهای شیمیایی به نام دوپامین آزاد میکند که تأثیر مثبتی بر حال ما خواهد داشت. میتواند باعث شود احساساتمان شدت پیدا کند، ما را بخنداند، اشکمان را دربیاورد و یا انگیزه پیدا کنیم تا کارهایمان را بهتر انجام دهیم.
گوش دادن به موزیک چه تأثیر مثبتی بر جسم ما دارد؟
زمانی که ورزش میکنیم پخش یک آهنگ میتواند باعث تحریک فیزیکی عضلههایمان شود و درکل عملکرد بدنمان را بهتر کند.
- دردهایمان را کاهش میدهد.فشار خون را کم میکند.
- به بهبود عملکرد قلب کمک میکند.
- سیستم ایمنی بدنمان را تقویت میکند.
- باعث افزایش حافظه شود.
پخش موزیک چه تأثیری بر یادگیری دارد؟
تکرار هر ریتم یا ملودی به مغزمان کمک میکند تا الگویی برای افزایش حافظه بسازد، بنابراین میتوانیم کلمات بیشتری را به خاطر بسپاریم و بیشتر تمرکز کنیم. درواقع موزیک میتواند ما را باهوشتر و خلاقتر از قبل کند.
- عملکرد مغزمان را بیشتر میکند.
- IQ کمی بالاتر میرود.
- هوشیاری و آگاهیمان بیشتر میشود.
- یادگیری زبان راحتتر میشود.
زمانی که به آهنگی گوش میکنیم مغز ما تلاش میکند تا با نتهای موسیقی هماهنگ شود، پس آهنگی شاد ما را پرانرژی و فعال میکند و موزیکی آرام تنش و استرسمان را از بین میبرد. بدنمان نیز با این تغییرات فرکانسی در مغزمان همراه شده و باعث بهبود سیستم عصبیمان میشود.
دانلود آهنگ Suite Bergamasque Iii Clair De Lune