سؤالات زیادی در مورد جابجایی مبلمان وجود دارد که اغلب موقع اسباب کشی به ذهنمان میرسد. سؤالاتی مثل اینکه چطور مبلمانمان را جابجا کنیم تا نه دیوارها آسیب ببینند و نه مبلمان. از آنجایی که مبلمان یکی از وسایل بزرگ خانه است، کمتر پیش میآید به بستهبندیاش فکر کنیم. اما آیا برای این کار روشهای مناسبی وجود دارد؟ در لابی بمانید تا با هم دربارهی روشهای کاربردی جابجایی مبلمان در اسباب کشی بیشتر صحبت کنیم.
برای بسته بندی مبلمان چه وسایلی لازم داریم؟
برای بسته بندی مبلمان به سلفون، کارتنهای چندلایه، نایلونهای حبابدار، روزنامه یا کاغذ، شمع مومی یا چسبی که به مبلمان آسیب نزند و به راحتی قابل پاک شدن باشد، چسب کاغذی، کش یا طناب، فوم یا موکت در اندازههای کوچک ( مثلاً کمی بیشتر از کف دست) و پارچه یا پتو در ابعاد بزرگ نیاز داریم.
وسایل بسته بندی مبلمان را از کجا تهیه کنیم؟
بیشتر مغازههای ابزارفروشی یا وسایل ساختمانی این وسایل را میفروشند. یک راه دیگر فروشگاههای آنلاین فروش محصولات اسباب کشی هستند. بعضی شرکتهای اسباب کشی هم این وسایل را اجاره میدهند.
از هر وسیله چطور و برای چه کاری استفاده کنیم؟
سلفون
اگر از سلفون به عنوان تنها ابزار بسته بندی مبلمان استفاده کنیم، فقط از کثیف شدن مبل جلوگیری کردهایم. در واقع همچنان احتمال پارگی، سوراخ شدن و خراشیده شدن مبلمان وجود دارد.
حالت بهتر این است که ابتدا مبلمان را به طور کامل با کارتنهای چندلایه و نایلونهای حبابدار بسته بندی کنیم و نهایتاً برای ثابت کردن بسته بندی از سلفون استفاده کنیم.
کارتنهای چندلایه
این کارتنها با تعداد لایههای متفاوت در بازار موجودند. هرچقدر تعداد لایه بیشتر باشد امکان آسیب دیدن مبلمان کمتر است، اما باعث حجیم شدن و در نتیجه سخت شدن جابجایی مبلمان میشود. بهتر است تمام قسمتهای مبلمان با این کارتنها پوشیده شود، اما اگر هزینهی آن زیاد شد، پوشاندن قسمتهای چوبی، قسمتهای تیز و پایهها کافی است.
نایلونهای حبابدار
پس از بسته بندی مبلمان با کارتن چندلایه از نایلونهای حبابدار استفاده میکنیم. استفاده از نایلونهای حبابدار در مواردی که مبلمان را به طور کامل با کارتن چندلایه بسته بندی نکردهایم، باعث محافظت از قسمتهای پارچهای، چرمی و.. میشود. البته دلیل دیگر استفاده از نایلونهای حبابدار، جلوگیری از زخمی شدن دیوارها موقع جابجایی مبلمان است.
روزنامه و کاغذ
برای پوشاندن قسمتهای چوبی مسطح مبلمان یا شیشهی میزها، میتوانیم از روزنامه و کاغذ استفاده کنیم. البته بهتر است که در صورت روشن بودن رنگ چوب از روزنامه استفاده نکنیم. چون ممکن است که بر اثر برخورد با عرق دست رنگ خود را به چوب پس بدهد.
شمع مومی، فوم یا موکت در اندازهی کوچک
قبل از بسته بندی مبلمان از این وسایل برای پوشاندن قسمتهای تیز یا پایهها استفاده میکنیم. اگر این کار را نکنیم ممکن است این قسمتها باعث سوراخ یا پاره شدن بسته بندی شوند.
چسب کاغذی، کش یا طناب
در مرحلهی آخر از این وسایل برای محکم کردن بسته بندی استفاده میکنیم. این کار مانع از باز شدن بسته بندی حین جابجایی مبلمان میشود.
پارچه یا پتو در ابعاد بزرگ
در صورتی که به هر دلیل نتوانستیم از کارتنهای چندلایه استفاده کنیم، پارچههای ضخیم و پتو گزینهی مناسبی برای بسته بندی هستند.
در بسته بندی مبلمان دقت کنیم که حتماً قسمتی از پوشش باز باشد یا اگر نیست، روی آن سوراخهایی ایجاد کنیم. دلیل این کار این است که مبلمان از این طریق هوا بخورد و عرق نکند (عرق کردن موجب کثیف شدن و پوسیدگی مبلمان میشود).
به چه شیوهای مبلمان را بسته بندی کنیم؟
اگر از کارتنهای چند لایه استفاده میکنیم، بهتر است بدانیم این کارتنها در ابعاد مختلف تولید میشوند. پس میتوانیم سایز متناسب با اندازهی مبلمانمان را تهیه کنیم و مبلمان را درون آن قرار دهیم (اگر به صورت جعبهی آماده نبود، کارتن را به صورت رول دور وسیله بپیچیم) و سپس با کش، بسته بندی را محکم کنیم.اگر از پارچه یا پتو استفاده میکنیم، میتوانیم به شیوهی قنداقی عمل کنیم. یعنی پارچه یا پتو را روی زمین پهن میکنیم، وسیله را وسط آن قرار میدهیم، یک گوشهی پارچه یا پتو را روی آن میکشیم، دو گوشهی مقابل را روی هم میاندازیم و بعد باقیماندهی پارچه یا پتو را به شکل رول دور وسیله میپیچیم. نهایتاً بسته بندی را با کش یا بند محکم میکنیم.
لازم است قسمتهای مختلف مبلمان را برای جابجایی جدا کنیم؟
بهتر است که تا حد ممکن قسمتهای جداشدنی مبلمان را جدا کنیم. با این کار هم بسته بندی و هم جابجایی مبلمان آسان میشود. اما یادمان باشد که برای این که جای دقیق هر قسمت و شیوهی اتصال آن را فراموش نکنیم، بهتر است قبل از جدا کردن از آن قسمت عکس بگیریم و محل آن را با یک برچسب یا ضربدر مشخص کنیم. علاوه بر این، از هر قسمتی که جدا میکنیم یادداشتبرداری کنیم. تعداد پیچها و قطعات را حتماً یادداشت کنیم و آنها را در یک بستهبندی جدا قرار دهیم.
دقت کنیم که اگر مبلمان ما رنگ شده به هیچوجه روی قسمتهای رنگ شده چسب نزنیم. چون موقع کندن چسب، رنگ مبلمان را با خود بلند میکند.
چه نکاتی را برای جابجایی مبلمان و چیدن آنها در کامیون حمل بار رعایت کنیم؟
اولین نکته این است که حتماً باید از قبل، ابعاد در ورودی، راهپله، و آسانسور خانهی فعلی و خانهی جدید را اندازه بگیریم و با ابعاد مبلمان مقایسه کنیم. در صورتی که این ابعاد با هم متناسب نبودند، باید برای آن فکری کنیم. مثلاً این که اگر امکان استفاده از آسانسور نبود یا راهپلهها باریک بودند، کارگر اضافه برای جابجایی درخواست کنیم.
نکتهی دوم این که در کنجهای راهپله، و به هنگام چرخش، و همچنین موقع گذشتن از درها، داخل مبلمان را به سمتی که فضای کمتری دارد بچرخانیم و از تورفتگی مبل برای حل مشکل کمبود فضا استفاده کنیم. با این کار احتمال برخورد با دیوار و آسیب دیدن وسیله هم کم میشود.
نکتهی آخر مربوط به چیدمان مبلمان در کامیون حمل بار است. در هنگام بار زدن اثاثیه، از وسایل بزرگ شروع کنیم و مبلها را در قسمت انتهایی و به شکل برعکس (سر و ته) روی هم بگذاریم.
با رعایت نکتههایی که با هم مرور کردیم، جابجایی مبلمان نه باعث آسیب به مبلها میشود و نه ضربهای به در و دیوار وارد میکند. تنها چیزی که لازم داریم وسایل بستهبندی مبلمان است با چاشنی دقت، صبر و حوصله!